فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال سیزدهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید ابوطالبی، نفیسه یزدچی، هادی اسمخانی اکبری نژاد* صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    پیشرفت های نظری و توسعه پژوهش ها، مبانی لازم را برای مفهوم سازی سردرد به عنوان یک اختلال روانی- فیزیولوژیکی فراهم آورده و سرانجام باعث استفاده از درمان های رفتاری و روان شناختی برای سردرد شده است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تاب آوری و شدت تجربه درد زنان مبتلا به سردرد مزمن بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را زنان مبتلا به سردرد مزمن که در سال 1398 برای درمان سردرد خود به کلینیک های دولتی مغز و اعصاب شهر اصفهان مراجعه کرده بودند تشکیل دادند. 30 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایشی، در 8 جلسه 5/1 ساعته درمان اختصاصی را دریافت کردند. گروه کنترل درمانی دریافت نکردند. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس آمیخته با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در پیش آزمون، میانگین و انحراف معیار نمره تاب آوری و شدت تجربه درد در گروه آزمایش و کنترل اختلاف معناداری نداشت (05/0<p). شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، تاب آوری و شدت تجربه درد زنان مبتلا به سردرد مزمن را در پس آزمون بهبود بخشیده است (001/0>p). در مرحله پیگیری، اثر  شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی ماندگار بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی احتمالا با کاهش فاجعه آمیزکردن سردرد، و در نتیجه کاهش ترس مرتبط با درد در کاهش شدت سردرد، و از این رو در افزایش تاب آوری زنان مبتلا به سردرد مزمن موثر بوده است، بنابراین ممکن است راهبرد پیشگیرانه مفیدی تلقی شود.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، تاب آوری، شدت تجربه درد، سردرد مزمن
  • محسن اکبریان، مجتبی حبیبی*، عاطفه قنبری جلفایی، آرمان طاهری صفحات 14-27
    زمینه و هدف

    درد عارضه بسیار سختی است که توجه متخصصان سلامت روان بدان معطوف گشته است. این مطالعه با هدف پیش بینی مولفه های درد مزمن بر اساس سبک دلبستگی ناایمن، ذهنی سازی و الکسی تایمیا در بیماران مبتلا به درد اسکلتی- عضلانی در سال 1399 انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش از نوع توصیفی به روش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به درد مزمن به ویژه دردهای اسکلتی-عضلانی، دردهای مفصلی، آرتروز در بازه زمانی فروردین تا مرداد 1399 بودند که به دو کلینیک یلدا بیمارستان امام خمینی و کلینیک آسا در شهر تهران مراجعه کردند. نمونه پژوهش شامل 232 نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه‎ های درد مزمن، دلبستگی بزرگسال، ذهنی سازی و الکسی تایمیا پاسخ دادند. پس از گردآوری داده ها، تحلیل آن با استفاده از نسخه 22 نرم افزارهایSPSS انجام شد.

    یافته ها

    در همه موراد به جز دلبستگی ناایمن اضطرابی ارتباط معنی داری در سطح کمتر از 05/0 مشاهده گردید و بیشترین میزان تغییر پذیری توسط متغیرهای پیش بین برای ناتوانی درد مربوط به ذهنی سازی (25/0) و پس از آن الکسی تایمیا(09/0) و سپس ناایمن اجتنابی (04/0) بود. میزان ضریب تعیین برای شدت درد 40 درصد حاصل شده است که بیشترین تغییرپذیری مربوط به ذهنی سازی با 26/0 و سپس الکسی تایمیا با 12/0 و پس از آن ناایمن اجتنابی با 019/0 بود.

    نتیجه گیری

    سبک دلبستگی ناایمن، الکسی تایمیا و ذهنی سازی در پیش‎بینی مولفه های درد مزمن نقش قابل توجهی دارد که جهت اجرای سیاست گذاری و مداخلات لازم در حوزه درد مزمن توسط متخصصین می تواند امری سازنده و کارآمد تلقی شود.

    کلیدواژگان: الکسی تایمیا، درد، سبک دلبستگی ناایمن، ذهنی سازی
  • عباسعلی دهقانی، مسعود پریش* صفحات 28-40
    مقدمه

    علاوه بر این ، منیزیم به صورت داخل وریدی ، اپیدورال یا داخل پریتوین تجویز می شود که هر کدام از این روش ها می توانند اثرات متفاوتی را در اعمال جراحی مختلف اعمال نمایند در این بررسی ، ما به دنبال کارآزمایی های بالینی تصادفی هستیم که تجویز منیزیم قبل از عمل را با یک گروه شاهد مقایسه کرده باشد و شامل مطالعاتی می باشند که میزان لرز را به عنوان متغیر و پیامد اصلی ارزیابی می کند. هدف اصلی این مطالعه ارزیابی اثر منیزیم قبل از عمل در جلوگیری از لرز پس از جراحی بود.

    روش کار

    این مقاله از نوع مرور سیتماتیک بود که تمام مقالات با کیفیت و چاپ شده تا انتهای سال 2020 با کلیدواژه های منیزیم، لرز، جراحی، پیشگیری و در دیتابیس های PubMed ، Cochrane Central Register of Tested Controlled  EMBASE و Web of Science جستجو شدند.

    نتایج

    در جستجوی اولیه ، 3294 نشریه شناسایی شد. 64 مقاله در این مطالعه گنجانده شد. نتایج حاکی از آن بود که بروز لرز در گروه منیزیم با تزریق IV ، اپیدورال، داخل پریتوین به میزان معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش داشته است. در بررسی عوارض نیز مشخص شد عوارضی همچون  زمان اکستوباسیون، طول مدت اقامت در PACU ،  غلظت سرمی منیزیم، تهوع و یا استفراغ ، آرامبخشی، خارش، افت فشار، برادی کاردی نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری کمتر گزارش شده است.

    نتیجه گیری

    استفاده پیشگیرانه از منیزیم می تواند منجر به کاهش شدت و تعداد لرز پس از بیهوشی و همچنین سایر عوارض پس از بیهوشی گردد.

    کلیدواژگان: منیزیم، لرز، عوارض جانبی، بیهوشی
  • سمانه اعلائی پراپری، امیر لطافت کار، بهنام مرادی* صفحات 41-53
    زمینه و هدف

    یکی از شایع ترین بیماری های تخریبی پیشرونده در سیستم اعصاب مرکزی، مولتیپل اسکلروزیس می باشد. فرآیند التهابی آن، سبب بروز طیف وسیعی از محدودیت ها از جمله کاهش کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن می شود. لذا هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.

    روش بررسی

    برای دستیابی به مقالات علمی سال های 2000 تا 2021، جستجوی کلید واژگان مرتبط با پژوهش حاضر که شامل: تمرینات مقاومتی، تمرین درمانی، تعادل، پوسچر، راه رفتن، عملکرد و مولتیپل اسکلروزیس بود، از بانک های اطلاعاتی نظیر PubMed ، Magiran ،IranDoc ، PEDro ،SPORTDiscus ، Google Scholar، Noormags، Trip Database، Institute for Scientific Information (ISI) و Scopus انجام گرفت. تمرینات مقاومتی بکار گرفته شده بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن این بیماران، مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بررسی کیفیت مقالات از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها

    در مجموع 253 مقاله یافت شد که پس از ارزیابی های دقیق تر و شرایط ورود و خروج مطالعه 13 مقاله در رابطه با موضوع پژوهش حاضر، که امتیاز کسب شده در مقیاس PEDro آنها، بیشتر از 5 بود مورد بررسی قرار گرفتند.  تفاوت های زیادی در روش شناسی، تعداد نمونه ها، روش اجرا، نحوه بررسی متغیر ها در تحقیقات مورد مطالعه وجود داشته که باید در بکارگیری تمرینات مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد اگر تمرینات مقاومتی همراه با رعایت دستورالعمل های ورزشی ویژه بیماران مولتیپل اسکلروزیس باشد احتمالا بتواند بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن آنها اثر بخش باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، وضعیت بدنی، راه رفتن، مولتیپل اسکلروزیس
  • مریم حاتمی*، ویدا آیت اللهی، حمیدرضا عباسی صفحات 54-59

    هایپرترمی بدخیم یا هایپرپیرکسی بدخیم  اختلال نادر و کشنده است. بیمار پسر 16 ساله کاندید جراحی رینوپلاستی و بدون سابقه بیماری و عمل جراحی قبلی ، تاریخچه فامیلی منفی و بدون سابقه مصرف دارو در اتاق عمل پذیرفته شد. نگهداری بیهوشی با O2 , NO2 (50%-50%)  و ایزوفلوران 1 MAC انجام شد. به تدریج از دقیقه 80  بعد از شروع عمل بیمار تاکی کارد گردید و SPO2 شروع به کاهش کرد و به 93 %رسید و ETCO2 افزایش پیدا کرد. در حالیکه همچنان تاکیکارد بود، درجه حرارت بیمار افزایش یافت و با ترمومتر تیمپانیک 38.5 درجه سانتی گراد بود. بلافاصله گاز ایزوفلوران قطع گردید. هایپرونتیلاسیون آغاز شد و دانترولن با دوز  2.5 mg/kg تجویز گردید و سرد کردن بیمار با انفوزیون سالین سرد و گاواژ یخ  وشستشوی مثانه با یخ و سرد کردن سطح بدن آغاز شد. در این حین ریتم بیمار به V.Tack تبدیل شد و سپس V.Fib و نهایتا ایست قلبی رخ داد  . احیا انجام شد. در دقیقه 110 مجددا ریتم بیمار V.Tak  وV.fib شد و ایست قلبی رخ داد که مجددا اقدامات احیا انجام شد. بعد از 10 دقیقه نبض برقرار شد و تجویز دوز مجدد 2 m/kg دانترولن انجام شد.بیمار به ICU انتقال یافت. حدود 6 ساعت بعد از ورود به ICU بیمار برادیکارد و ریتم آسیتول شد و CPR پاسخ نداد و بیمار فوت کرد. با توجه به نتایج مطالعه فوق مهمترین اقدام شک به بروز این سندرم در تشخیص اولیه و همچنین شروع فوری درمان بلافاصله پس از شروع علایم است.

    کلیدواژگان: هایپرترمی بدخیم، رینوپلاستی، دانترولن
  • آیدا الهام، محسن گل پرور*، ایلناز سجادیان صفحات 60-76
    زمینه و هدف

    اضطراب درد از شایعترین اختلالات روان شناختی در مبتلایان به سردرد میگرنی است که پاسخ به درمان را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس بر اضطراب درد زنان مبتلا به سردرد میگرنی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با پیگیری دو ماهه و چهار گروهی بود. نمونه پژوهش شامل 60 نفر از زنان مبتلا به سردرد میگرنی، مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی شهر کرمان  در سال1399بودند که به صورت در دسترس و مبتنی بر ملاک های ورود انتخاب و  به طور تصادفی در سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. گروه های آزمایش تحت درمان رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب،  شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس قرار گرفتند. برای سنجش متغیر وابسته از پرسشنامه اضطراب درد(PASS-20) در سه مرحله پژوهش در چهار گروه استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و از طریق نرم افزار SPSS 24  تحلیل شد.

    یافته ها

    رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس بر کاهش اضطراب درد تاثیر معنادار داشت(01/0 P<) و این اثر در طول دوره پیگیری پایدار بود(01/0 P<).

    نتیجه گیری

    رفتاردرمانی شناختی متمرکز بر بهبود خواب، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش شادکامی فوردایس  به عنوان روش های موثر می تواند در مراکز بهداشتی و درمانی برای کاهش اضطراب درد زنان مبتلا به سردرد میگرنی، بکار برده شود.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی شناختی، شناخت درمانی، شادکامی، اضطراب، زنان، میگرن
  • محمد حیدری نیا، مسعود میرمعزی*، مهدی یوسفی صفحات 77-87
    زمینه و هدف

    گردن درد مزمن مشکلی شایع است و اغلب با تغییرات در عملکردهای حسی- حرکتی مانند کاهش حس عمقی گردن، تغییر هماهنگی عضلات گردنی و افزایش نوسانات وضعیتی همراه است. هدف از این مطالعه اثربخشی تمرین درمانی در بهبود گردن درد مزمن غیراختصاصی ورزشکاران شهرستان خرم آباد است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع کار آزمایی بالینی به صورت پیش آزمون_ پس آزمون با یک گروه مداخله و یک گروه کنترل بود. 30 ورزشکار مبتلابه گردن درد مزمن، به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین درمانی (14=n) و کنترل (15=n) تقسیم شدند. ارزیابی درد و ناتوانی گردن، قبل و بلافاصله بعد از هشت هفته 3 جلسه ای (30 دقیقه ای) تمرینات توان بخشی، به ترتیب به وسیله مقیاس بصری درد و مقیاس ناتوانی درد از دو گروه مداخله و کنترل صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های کوواریانس در سطح 05/0=α مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شدت درد (001/0 P≤) و ناتوانی عملکردی  (001/0 P≤) در گردن پس از هشت جلسه تمرین درمانی در ورزشکاران با گردن درد مزمن غیراختصاصی کاهش معنی داری داشته است.

    نتیجه گیری

    مداخله تمرینات توان بخشی شامل تمرینات ثبات دهنده و تقویتی گردن باعث بهبود درد و ناتوانی در ورزشکاران دارای گردن درد مزمن می شود، بنابراین پیشنهاد می شود که تمرینات توان بخشی، به عنوان یک روش مناسب و کاربردی در بهبود ورزشکارانی با گردن درد مزمن غیراختصاصی مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات درمانی، گردن درد، درد مزمن، ورزشکار
  • مریم عبداللهی، شهاب الدین باقری*، صدرالدین شجاع الدین، فرزانه نیکو صفحات 88-99
    زمینه و هدف

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی مداخله تمرین-ذهن آگاهی بر درد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان کارسینوم در مرحله شیمی درمانی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود. 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین به صورت زنده به مدت 45 دقیقه در اینستاگرام به صورت دو جلسه در هفته تمرین و یک جلسه در هفته ذهن آگاهی انجام شد. کیفیت زندگی با پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL) و درد با مقیاس درد مزمن درجه بندی شده واندروف در قبل، حین و بعد از مداخله ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس در اندازه های تکراری نشان داد اثر اصلی مربوط به گروه در متغیرهای کیفیت زندگی و درد معنی دار بود (000/0=P). همچنین نتایج مربوط به اثرات اصلی مربوط به تکرار در دو متغیر کیفیت زندگی و درد معنی دار بود (000/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مداخله تمرین- ذهن آگاهی منجر به بهبود کیفیت زندگی و درد بیماران مبتلا به سرطان کارسینوم می شود. به دلیل روند رو به افزایش بیماران سرطانی، نتایج این مطالعه می تواند برای کارکنان درمانی به خصوص پرستاران در جهت مواجهه صحیح با بیماران مفید باشد.

    کلیدواژگان: تمرین، کارسنیوم، ذهن آگاهی، درد، شیمی درمانی
  • فخری سادات میرمهدی، سید کاظم موسوی ساداتی*، عبدالرسول دانشجو صفحات 100-111
    زمینه و هدف

    کمر درد باعث محدودیت های حرکتی و شغلی در زنان می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه زنان با و بدون کمردرد و ارتباط آن با تیپ بدنی، درصد عضله و چربی بود.

    روش بررسی

    جامعه آماری شامل زنان مبتلا به کمر درد (28 نفر، 30 تا 60 سال) به صورت تصادفی و 28 نفر به عنوان افراد سالم یا شاهد، انتخاب شدند. در این مطالعه، متر نواری، قدسنج، کولیس، کالیپر، آزمون هیث کارتر، نرم افزار آمادگی جسمانی، دستگاه سنجش ترکیب بدن، دوربین و نرم افزار حرکات اصلاحی مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    بین متغیرهای شاخص توده بدنی، در تمامی چین های زیر پوستی (پشت بازو، زیرشکمی، تحت کتفی و میانی پشت ساق)، قطر کندیل بازو، زاویه کمر، درصد چربی و عضله، وزن چربی و عضله و همچنین در تیپ های بدنی اکتومورف و اندومورف تفاوت معنی داری وجود دارد. تیپ غالب زنان دارای کمر درد از نوع اکتومورف - اندومورف است. در مورد ارتباط تیپ بدنی اندومورف و مزومورف با درصد عضله و چربی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (به استثناء درصد چربی در گروه دارای کمر درد)

    نتیجه گیری

    در زنان دارای کمر درد و چاق، اضافه وزن شان منجر به تغییر تیپ بدنی و ایجاد ناهنجاری هایی در ناحیه تنه و ستون فقرات می شود. از اینرو به متخصصان رشته تربیت بدنی و حرکات اصلاحی توصیه می شود تمریناتی در جهت اصلاح ناهنجاری های لوردوز و کایفوز ارایه کنند. از طرفی با شناسایی این افراد می توان از ایجاد ناهنجاری و آسیب و هزینه های گزاف درمانی، پیش گیری نمود.

    کلیدواژگان: شاخص های آنتروپومتریکی، سنجش ترکیب بدن، تیپ بدنی، هیث کارتر، کمردرد، زنان
  • وحید صبری*، آرزو قاسم خانلو، محسن مددلو صفحات 112-122
    زمینه و هدف

    درد تجربه ای چندبعدی است و در مشکلات جسمی و روان شناختی مختلفی یکی از نشانه های بیماری است. در برخی مطالعه ها نشان داده شده است که افراد مبتلابه کووید-19 بعد از دوره حاد بیماری  مشکلاتی مانند میالژیا سردرد، درد عضلانی و اضطراب  را تجربه می کنند.  هدف این مطالعه بررسی تاثیر آرام سازی پیشرونده عضلانی بر روی اضطراب، شدت دردو تداخل در فعالیت های روزمره است.

    مواد و روش

    این پژوهش  از نوع مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهشی بیماران مبتلابه کووید- 19 شهرستان خوی  که تست PCR مثبت دریافت کرده  بودند. از میان آن ها 96 نفر را که  شکایت هایی مانند، درد عضلانی، سردرد، کمردرد  بدون سابقه تجربه درد به طور هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی به دور آزمایشی و کنترل جایگذاری شدند. برای گروه آزمایش تمرینات آرام سازی پیشرونده عضلانی در 12جلسه آموزش و تمرین داده شد و از بیماران خواسته شد 60 جلسه 20 دقیقه ای در طی 8 هفته تمرین کنند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های  شدت درد و اضطراب بک  در پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شدند. بعد از جمع آوری داده ها ، برای کنترل تاثیر پیش آزمون از  آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره در نرم افزار 26SPSS- استفاده شده است.

    یافته ها

    آزمون لوین نشان دهنده برقرار همگنی واریانس ها  است(سطح معناداری از 11/0 تا 58/0)؛ پس می توان از تحلیل کوواریانس استفاده کرد.  تحلیل  نمرات اضطراب، شدت درد، تداخل در فعالیت های روزمره در هر دو گروه روند کاهشی  است، و تفاوت نمرات مولفه های اضطراب، شدت درد، تداخل در فعالیت های روزمره در بین دو گروه بیماران آزمایشی و کنترل در سطح 01/0> P معنادار است. اندازه اثر به دست آمده برای  آرام سازی پیشرونده عضلانی در کاهش شدت درد تجربه شده 65/0 ، کاهش تداخل  درد در فعالیت های روزمره 71/0 و برای اضطراب 78/0 به دست آمده بود که نشان دهنده اندازه اثر متوسط آرام سازی عضلانی برای هر سه مولفه است.

    نتیجه گیری

    یافته های این پزوهش نشان می دهد  که تمرین آرام سازی پیشرونده عضلانی به طور معنادار و موثری می تواند اضطراب، شدت درد و تداخل در انجام کارهای روزمره را کاهش دهد. تمرینات آرام سازی پیشرونده عضلانی با تحریک اعصاب سمپاتیک می توانند اضطراب و استرس بیماران را کاهش داده و کاهش استرس به نوبه خود می تواند منجر به کاهش تجربه ادراک درد می شود. پس در کنار درمان های دارویی برای کاهش اضطراب ، شدت درد می توان از آرام سازی پیشرونده عضلانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آرام سازی پیشرونده عضلانی، اضطراب، شدت درد، کووید-19
|
  • Hamid Abotalebi, Nafise Yazdchi, Hadi Akbarinejhad* Pages 1-13
    Aims and background

    Theoretical advances and research developments have provided the basis for conceptualizing headache as a psycho-physiological disorder, and have eventually led to the use of behavioral and psychological therapies for headache. The aim of this study was to determine the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on resilience and intensity of pain experience in women with chronic headache.

    Materials and Methods

    This study was semi-experimental with a pretest-posttest & follow up control group design. The population of this study consisted of all women with headaches in 2019 for the treatment of headache to the Government Clinic neurologist referred Esfahan city formed. In total, 30 women were selected by purposive sampling as the participants and randomly divided into tow groups. The members of the experimental group received their group-specific treatment in 8 sessions of 1.5 hours; But members of the control group did not receive any treatment. Analysis of findings through repeated measures analysis of variance test.

    Results

    In the pretest, the mean and standard deviation of  resilience & chronic headaches There was no significant difference in the experimental and control groups (p>0.05). Mindfulness-based Cognitive Therapy in post-test improved Resilience and intensity of pain experience women with chronic headache (p<0.001). In the follow-up phase, the effect of Mindfulness-based Cognitive Therapy was lasting (p<0.001).

    Conclusion

    Mindfulness-based cognitive therapy may be effective in reducing the severity of headaches by reducing catastrophic headaches, thereby reducing pain-related fears, and therefore in increasing resilience in women with chronic headaches, and can be considered a useful preventive strategy.

    Keywords: Mindfulness-based Cognitive Therapy, Resilience, intensity of pain experience, Chronic Headache
  • Mohsen Akbarian, Mojtaba Habibi*, Atefeh Ghanbari Jolfaei, Arman Taheri Pages 14-27
    Background

    Pain is a very serious complication that has attracted the attention of mental health professionals. The aim of this study was to predict the components of chronic pain based on insecure attachment style, mentalization and alexithymia in patients with musculoskeletal pain in 1399.

    Methods

    Descriptive correlational study and statistical population including all patients with chronic pain, especially musculoskeletal pain, joint pain, osteoarthritis in the period from April to August 2020, who referred to Yalda Clinic, Imam Khomeini Hospital and Asa Clinic in Tehran. The sample consisted of 232 people who were selected by convenience sampling method and answered the questionnaires of chronic pain, adult attachment, mentalization and alexithymia. After collecting the data, its analysis was performed using version 22 of SPSS software.

    Results

    In all cases except anxiety insecure attachment, a significant relationship was observed at the level of less than 0.05 and the highest rate of variability by predictor variables for pain inability was related to mentalization (0.25) followed by alexithymia (0.09) and then Avoidance was avoidance (0.04). The coefficient of determination for pain intensity was 40%, with the highest variability related to mentalization with 0.26 and then alexithymia with 0.12 and then unsafe avoidance with 0.019.

    Conclusion

    Insecure attachment style, alexithymia and mentalization play a significant role in predicting the components of chronic pain, which can be considered constructive and effective for the implementation of policies and necessary interventions in the field of chronic pain by specialists.

    Keywords: Alexithymia, Pain, Insecure Attachment Style, Mentalization
  • Abbasali Dehghani, Masoud Parish* Pages 28-40
    Introduction

    In addition, magnesium is administered intravenously, epidurally or intraperitoneally. Each of these methods can have different effects in different surgeries. In this study, we seek randomized clinical trials that The preoperative magnesium administration was compared with a control group and included studies evaluating the rate of chills as the main variable and outcome. The main purpose of this study was to evaluate the effect of preoperative magnesium on the prevention of postoperative shivering.

    Methods

    This article was a systematic review of all quality articles published by the end of 2020 with the keywords magnesium, chills, surgery, prevention and search in PubMed, Cochrane Central Register of Tested Controlled EMBASE and Web of Science databases. Were.
     

    Results

    In the initial search, 3294 publications were identified. 64 articles were included in this study. The results showed that the incidence of shivering in the magnesium group with IV, epidural, intra-peritoneal injection was significantly reduced compared to the control group. Complications were also found to include complications such as extubation time, length of stay in PACU, serum magnesium concentration, nausea or vomiting, sedation, pruritus, hypotension, bradycardia. Significantly less than the control group.

    Conclusion

    Preventive use of magnesium can reduce the severity and number of chills after anesthesia as well as other complications after anesthesia.

    Keywords: Magnesium, Shivering, Side effects, Anesthesia
  • Samaneh Alaee Parapari, Amir Letafatkar, Behnam Moradi* Pages 41-53
    Backgrounds

    One of the most common progressive destructive diseases in the central nervous system is multiple sclerosis. Its inflammatory process causes a wide range of limitations, including reduced control of posture and the ability to walk. Therefore, the aim of this review was to evaluate the effect of resistance training on body posture control and gait ability in patients with multiple sclerosis.

    Methods

    To access scientific articles from 2000 to 2021, search for keywords related to the present study, which included: resistance training, exercise therapy, balance, posture, walking, performance and multiple sclerosis, from databases such as PubMed, Magiran , IranDoc, PEDro, SPORTDiscus, Google Scholar, Noormags, Trip Database, Institute for Scientific Information (ISI) and Scopus. Resistance exercises used to control of posture and ability of these patients to walk were used. PEDro scale was used to evaluate the quality of articles.

    Results

    253 studies were reviewed, of which 13 studies with inclusion criteria (score higher than 5 on the Pedro scale) were selected for review. There are many differences in methodology, sample size, method of implementation, how to examine the variables in the studied research that should be considered in the use of resistance exercises.

    Conclusion

    It seems that if resistance training is accompanied by special sports instructions for patients with multiple sclerosis, it can probably be effective in  control of posture and ability to walk.

    Keywords: Resistance Training, Control of Posture, Walking, Multiple sclerosis
  • Maryam Hatami*, Vida Ayatollahi, Hamidreza Abbasi Pages 54-59

    Malignant hyperthermia is a rare and fatal disorder. A 16-year-old male patient was a candidate for rhinoplasty surgery with no history of disease and previous surgery, negative family history and no history of medication use in the operating room. Maintenance of anesthesia was performed with O2, NO2 (50% -50%) and MAC isoflurane 1. Gradually, from the 80th minute after the start of the operation, the patient had a tachycardia and the SPO2 began to decrease, reaching 93%, and the ETCO2 increased. While the tachycardia was still present, the patient's temperature rose to 38.5 ° C with a tympanic thermometer. The isoflurane was stopped immediately. Hyperventilation began and Dantrolen was administered at a dose of 2.5 mg / kg. Cooling of the patient began with cold saline infusion and ice gavage and bladder lavage with ice and cooling of the body surface. During this time, the patient's rhythm changed to V.Tack, followed by V.Fib, and finally cardiac arrest. Resuscitation was performed. At 110 minutes after the surgery, the patient's rhythm returned to V.Tak and V.fib, and cardiac arrest occurred, and resuscitation was performed. After 10 minutes, a pulse was established. The patient was transferred to the ICU. About 6 hours after entering the ICU, the patient had cardiac arrest and CPR did not respond and the patient died. According to the results of the above study, the most important point is suspecting the occurrence of this syndrome and also the immediate start of treatment immediately after the onset of symptoms.

    Keywords: Malignant hyperthermia, rhinoplasty, Dantrolen
  • Aida Elham, Mohsen Golparvar*, Ilnaz Sajadian Pages 60-76
    Background

    Pain anxiety is one of the most common psychological disorders in patients with migraine headaches that affects the response to treatment. This study aimed to comparison the effectiveness of cognitive behavioral therapy focused on Insomnia with    mindfulness based cognitive therapy and Fordyce happiness training on pain anxiety in women with migraine headache

    Methods

    The present research employed a pretest-posttest and two months follow-up control group quasi-experimental design with four groups. The sample size consisted of 60 women with migraine headache referred to psychiatric clinics in Kerman city in 1399, selected via a convenience sampling method based on the inclusion criteria. Then they were randomly assigned to three experimental and one control groups (each with 15 participants). Experimental groups participated in cognitive behavioral therapy focused on insomnia and mindfulness based cognitive therapy and Fordyce happiness training. To measure the dependent variable of the research, Pain Anxiety Scale (PASS-20) was administered to four groups in three research phases. The data were analyzed using the repeated measures ANOVA and Bonferroni post hoc test through SPSS version 24.

    Results

    Cognitive behavioral therapy focused on insomnia and mindfulness based cognitive therapy and Fordyce happiness training had been a significant effect on reducing pain anxiety (P<0. 01) and this effect was stable during follow-up period (P<0.01).  

    Conclusions

    Cognitive behavioral therapy focused on Insomnia and mindfulness based cognitive therapy and Fordyce happiness training as effective interventions can be used in medical centers to reduce pain anxiety in women with migraine headache.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Cognitive Therapy, Happiness, Anxiety, Women, Migraine
  • Mohammad Heidarinia, Masoud Mirmoezzi*, Mahdi Yousefi Pages 77-87
    Aims and background

    Chronic neck pain is a common problem and is often associated with changes in sensory-motor functions such as decreased neck proprioception, altered neck muscle coordination, and increased postural fluctuations. The aim of this study was the effectiveness of exercise therapy in improving chronic non-specific neck pain in athletes in Khorramabad.

    Methods and Materials

    The present study was a pre-test-post-test clinical trial with an intervention group and a control group. Thirty athletes with chronic neck pain were purposefully selected and randomly divided into two groups of exercise therapy (n = 14) and control (n = 15). Evaluation of neck pain and disability was performed before and immediately after eight weeks of 3 sessions (15 minutes) of rehabilitation exercises by Visual Analog Scale (VAS) and Neck Disability Index from both intervention and control groups, respectively. Data were analyzed using covariance tests at the level of α = 0.05.

    Results

    The results showed that the pain intensity (P≤0.001) and functional disability (P≤0.001) after eight sessions of training in athletes with chronic nonspecific neck pain were significantly reduced.

    Conclusion

    Rehabilitation exercises intervention including stabilizing and strengthening the neck improves pain in athletes with chronic neck pain and disability, so it is recommended that rehabilitation exercises be used as a suitable and practical method in treating athletes with chronic non-specific neck pain.

    Keywords: Exercise Therapies, Neck Pain, Chronic Pain, athletes
  • Maryam Abdollahi, Shahabeddin Bagheri*, Sadradin Shojaeddin, Farzane Nikoo Pages 88-99
    Aims and background

    This study aimed to evaluate the effectiveness of exercise-mindfulness intervention on pain and quality of life in patients with carcinoma cancer in the chemotherapy phase.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental study. 30 subjects were selected by convenience sampling and randomly divided into two groups of exercise (n = 15) and control (n = 15). The exercise protocol was performed live on Instagram for 45 minutes as two sessions per week of training and one session per week of mindfulness. Quality of life was assessed with the World Health Organization (WHOQOL) Questionnaire and pain was assessed with the VanKroff Graded Chronic Pain Scale in before the intervention, during and after the intervention. 

    Results

    The results of repeated measures ANOVA showed that the main effect of the group on the variables of quality of life and pain was significant (P = 0.000). Also, the results related to the main effects of repetition on the two variables of quality of life and pain were significant (P = 0.000).

    Conclusion

    Exercise-mindfulness intervention seems to improve the quality of life and pain of carcinoma cancer patients. Due to the increasing trend of cancer patients, the results of this study can be useful for medical staff, especially nurses, in order to properly deal with patients.

    Keywords: Exercise, Carcinoma, Mindfulness, Pain, Chemotherapy
  • Fakhri Alsadat Mirmehdi, Seyedkazem Mosavi Sadati*, Abdulrasul Daneshjoo Pages 100-111
    Background

    Low back pain causes movement and occupational restrictions in women. The aim of this study was to compare women with and without low back pain and its relationship with body type, muscle percentage and fat.

    Methods

    The statistical population consisted of women with low back pain (28 people, 30 to 60 years old) were randomly selected and 28 people were selected as healthy or controls. In this study, tape meter, caliper, colis, Heath Carter test, physical fitness software, body composition measuring device, camera and corrective movements software were used.

    Results

    Among the variables of body mass index, in all skinfolds (triceps, supralliac, subscapular and calf), arm condyle diameter, lumbar angle, percentage of fat and muscle, fat and muscle weight, as well as in ectomorphic somatotypes and there is a significant difference in endomorphs. The predominant type of women with low back pain is ectomorphic-endomorph type. There was no significant relationship between endomorphic and mesomorphic body type with muscle and fat percentage (except for fat percentage in the low back pain group).

    Conclusion

    In women with low back pain and obesity, being overweight leads to changes in body type and abnormalities in the trunk and spine. Therefore, experts in the field of physical education and corrective movements are recommended to provide exercises to correct lordosis and kyphosis. On the other hand, by identifying these people, it is possible to prevent abnormalities, injuries, and excessive medical expenses.

    Keywords: Anthropometric Indicators, Body Composition, Somatotype, Heath-Carter, Low Back Pain, Female
  • Vahid Sabri*, Arezoo Ghasemkhanlo, Mohsen Madadloo Pages 112-122
    Background and Aim

    Pain is a multidimensional experience and is one of the symptoms of various physical and psychological problems. Some studies have shown that people with Covid-19 experience problems such as myalgia, headache, muscle aches, and anxiety after the acute phase of the disease. The aim of this study was to investigate the effect of progressive muscle relaxation on anxiety, pain intensity and interference in daily activities.

    Methods

    This study was a quasi-experimental study with a pretest-posttest design with a control group. Research community of patients with Covid-19 Khoy city who received positive PCR test. Among them, 96 patients with complaints such as muscle pain, headache, and low back pain with no history of pain experience were purposefully selected and randomly assigned to the experimental and control rounds. For the experimental group, progressive muscle relaxation exercises were taught in 12 sessions and patients were asked to practice 60 sessions of 20 minutes over 8 weeks. Data were collected using Beck pain intensity and anxiety questionnaires in pre-test and post-test. After data collection, multivariate analysis of covariance analysis was used in SPSS-26 software to control the effect of pretest.

    Results

    Levin test showed homogeneity of variances (significance level from 0.11 to 0.58); So analysis of covariance can be used. Analysis of scores of anxiety, pain intensity, interference in daily activities in both groups is a decreasing trend, and the difference in scores of anxiety, pain intensity, interference in daily activities between the experimental and control groups is significant at the level of P <0.01. The effect size for progressive muscle relaxation in reducing pain intensity experienced was 0.65, reducing pain interference in daily activities was 0.71 and for anxiety was 0.78, indicating the average effect size of muscle relaxation for all three components.

    Conclusion

    The findings of this study show that progressive muscle relaxation training can significantly and effectively reduce anxiety, pain intensity and interference in daily activities. Progressive muscle relaxation exercises with stimulation of the sympathetic nerves can reduce patients' anxiety and stress, and reducing stress in turn can reduce the experience of pain perception. Therefore, in addition to drug treatments to reduce anxiety and pain intensity, progressive muscle relaxation can be used.

    Keywords: Progressive muscle relaxation, anxiety, Pain intensity, Covid-19